Witam,
Bardzo bym prosiła o opisanie moich wyników badań krwi, co mogłyby oznaczać itp. Istotne może być to, iż biorę tabletki antykoncepcyjne Yasmin(drospirenon, estradiol). Badania były robione w piątym dniu miesiączki. Mam 24 lata.
Ferrytyna 17,9 20 - 200
TSH 4,11 0,27 - 4.2
FT3 6,3 3,1 - 6.8
FT4 19,6 12 - 22
FSH 5,2
faza pęcherzykowa 3,5 - 12,5
faza owulacij 4,7 - 21,5
faza lutealna 1,7 - 7,7
po przekwitaniu 25,8 - 134,8
LH 6,0
faza pęcherzykowa 2,4 - 12,6
faza owulacij 14,0 - 95,6
faza lutealna 1,0 - 11,4
po przekwitaniu 7,7 - 58,5
Estradiol 85,9
faza pęcherzykowa 45,4 - 854
faza owulacij 151 - 1461
faza lutealna 81,9 - 1251
po przekwitaniu <18,4 - 505
Prolaktyna 341 [102 - 496]
DHEA-S 4,86 [2,68 - 9.23]
Wit B12 430 [197 - 771]
Witamina D3 23,71
niedobór wit D <20
Właściwy poziom 20-50
anty TPO 33,99 [0 - 34]
anty TG 36,7 [0 - 115]
żelazo 68 [50 - 170
Androstendion 2,81 [0,57 - 2.63]