Witam,
mam pytanie w kwestii wyników związanych z tarczycą.

Wynik TSH 3,08 uIU/ml - norma [0,27-4,2]
FT4 0,87 ng/dl - norma [0,93-1,7]
FT3 2,02 pg/ml - norma [1,8-4,6]
natomiast MAK - ANTY TPO > 600,0 IU/ml a norma [<35]

Poza tym usg tarczycy wykazało w prawym płacie ognisko normoechogeniczne z halo z cechami zwyrodnienia torbielowego i zwapnieniami wewnątrz, o śr ok 2 cm. Po stronie lewej szyi widoczne dwa odczynowe węzły chłonne piętra środkowego, o śr ok 0 mm i 13 mm. Po stronie prawej identyczny węzeł chłonny o śr ok 12 mm.

Do zrobienia wyników skłoniło mnie złe samopoczucie. Ogólne osłabienie, rozbicie, brak koncentracji, obniżona temperatura ciała, suchość skóry, trudność w przełykaniu (nie wiem czy przez guz) i ciągłe drapanie w "gardle" i przyduszanie (dwa razy prawie straciłam przytomność) i ciągłe uczucie zimna. A ostatnio doszły zawroty głowy i pocenie się.

Dodam, że w styczniu br urodziłam dziecko i poród był bez komplikacji i naturalny.

Bardzo proszę o poradę gdyż wizytę u endokrynologa ma dopiero pod koniec tego roku a jeśli to coś poważnego to najwyżej pójdę prywatnie.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź
Agnieszka R.