+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: dlaczego nie mogę schudnąć?

  1. #1
    basienka28@wp.pl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    May 2015
    Postów
    1

    dlaczego nie mogę schudnąć?

    Witam, może mój problem jest powszechny ale nie mogę sobie dać rady. Nie mogę schudnąć mimo ćwiczeń i w miarę zdrowego odżywiania . ale to nie koniec,,,, przez miesiąc przytyłam 4 kg,, Wychodzą mi dziwne plamy na klatce piersiowej które za chwile znikają, drętwieją mi palce u ręki , czasami bardzo mi wali serce. Rano wstaje bardziej zmęczona niż jak się kładę spać, strasznie boli mnie-- pomiędzy żebrami tak w środku jakby wnętrzności się nie mieściły i żebra je uciskały, Byłam u lekarza pierwszego kontaktu, zleciła mi badania - ale z tego co powiedziała są dobre,, powiedziała że to może być blokada psychiczna - podejrzewa nerwice i dała mi skierowanie do psychologa ale jakoś nie mogę się zdecydować żeby się zarejestrować. TSH- 2,61 (0,4-4,0)
    Badanie moczu:
    BARWA-żółty
    PRZEJRZYSTOŚĆ-zup
    CIĘŻAR WŁAŚCIWY-1,015 kg/l
    ODCZYN-6,0
    BIAŁKO-ujemny
    CUKIER-w normie
    CIAŁA KETONOWE- ujemny
    UROBILINOGEN- w normie
    BILIRUBINA-ujemny
    KREW- ujemny
    AZOTYNY- ujemny
    LEUKOCYTY- ujemny
    NABŁONKI WIELOKĄTNE- liczne
    LEUKOCYTY- poj
    BAKTERIE- poj
    ŚLUZ- poj

    krew:
    OB- 18mm <12
    MORFOLOGIA-
    KRWINKI BIAŁE- 7,5G/l (4,0-10,0)
    KRWINKI CZERWONE-4,3 T/l (3,5-5,0)
    HEMOGLOBINA- 13,7 g/dl (12,0-16,0)
    HEMATOKRYT - 39,9 % (33,0-44,0)
    śr.objętość erytrocytów (MCV) -92,8 FL (81-98)
    śr.masa hem. w erytocycie (MCH) - 31,9 pg (27,0-34,0)
    śr.stężenie hem.w erytrocycie (MCHC) 34,3 G/dl (31-37)
    KRWINKI PŁYTKOWE -292G/l (140-350)
    LYMPH % -33,9 %
    LYMPH # - 2,5 G/l
    wsk.anizocytozy erytrocytów (RDW-CV) - 14,7%
    wsk.anizocytozy płytek krwi (PDW) -13,1 fl (9,0-17,0)
    śr.objętość płytki krwi (MPV) -11,0 fl (7,0-12,0)
    odsetek dużych płytek krwi (P-LCR) -33,8 % (13,0-43,0)
    GLUKOZA -78,32 mg/dl (74,00-106,00)
    CHOLESTEROL -191,35 mg/dl ( <200,00)

    mocznik- 25,77 mg/dl (10,00-50,00)

  2. #2
    tre654@interia.pl jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2014
    Skad
    Warszawa
    Postów
    978

    Witaj
    Wszystko jest ok ale najwidoczniej nie jest.
    Być może dlatego , że niektóre testy mają skuteczność prawie 100%
    ale są też takie które w określonych warunkach mają skuteczność prawie 0%
    Zajmuję się (patrz stopka) wykrywaniem różnych patogenów które naprawdę różne cuda z ludźmi robią.
    Nie jest tajemnicą , że niektóre wirusy otyłości występują u 70% ludzi z nadwagą.
    Może To akurat Twój przypadek.
    Drętwienie palców słabo opisane.
    Można do opisu dopasować cieśń nadgarstka ale również lokalny atak jakiegoś wirusa czy bakterii układu nerwowego.
    Ewentualny priv kontakt przez nick, bo nie wracam do przeczytanych maili.
    Pozdrawia Terapeuta
    Gabinet biorezonansu bio-klar.pl (likwidacja alergii, pasożytów, bakterii, ...)

  3. #3
    ZdroweOko_com jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    May 2015
    Postów
    66

    Ciężko jednoznacznie stwierdzić dlaczego nie możesz schudnąć,być może masz taką przemianę materii w efekcie której zrzucenie kilku kg przychodzi Ci o wiele ciężej. Proponuję skontaktować się tutaj z dobrym dietetykiem,ten powinien pomóc i ułożyć jadłospis,plus do tego oczywiście trening.

  4. #4
    Martusia jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar Martusia
    Zarejestrowany
    Feb 2015
    Postów
    81

    Może sprawdź tarczycę?

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. dlaczego nie moge schudnąć z brzucha?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 05-24-2014, 23:12
  2. Nie mogę schudnąc po ciąży?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum dietetyczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09-10-2013, 10:07
  3. nie mogę chodzić - nikt nie hest w stanie powiedzieć dlaczego...
    Przez Adam Godzicz w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-03-2013, 19:04
  4. dlaczego nie mogę zajść w ciążę ?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 05-17-2013, 18:22
  5. Nie mogę schudnąć, pomocy....
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum dietetyczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 05-01-2011, 22:04

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246