Witam mam ogromna prośbe o interpretacje wyników i jakakolwiek poradę.

wyniki badań od sierpnia 2011.

31.08.11 TSH 1,93uIU/ml norma 0,27-4,2

26.09.11 wynik badania endoskopowego przełyk w normie.Wpust nieszczelny.Trzon żołądka bez ubytków.motoryka prawidłowa.Okolica antrum nieco zaczerwieniona i obrzeknieta.Odżwiernik,opuszka dwunnastnicyi częsc pozaopuszkowa bez zmian.TEst urazowy dodatni.

09.09.11 wyniki z pobytu na ostrym dyzurze

WBC 6,99

RBC 4,14

HGB13,8

HCT37,6

MCV90,8

PLT280

glukoza89 kreatynina0,75 Na141,1 K3,78

CRP1,91

Aspat17

Alat30 bilirubina 1,03 diastaza we krwi88

usg jamy brzusznej;obraz narzadów jamy brzusznej bez zmian.

09.11 rtg płuc bez zmian

wyniki badań z 19.10.11

WBC 4,6 4,0-10,0

RBC 3,65 4,0-5,0

HGB12,3 12,o-16,0

HCT 36,8 37-47

MCV 101 80-97

MCHC33,3 31,8-36

MCH33,6 27-34

RDW 11,2 11,6-14,8

PLt 290 140-424

MPV7,6 7,5-12

OB 5po 1h

alfa amylaza w surowicy70u/l <80

CRP 15,5

Wyniki badania emg


Obustronny zespól cieśni nadgarstka oraz obustronny średniego stopnia zespółrowka nerwu łokciowego.OBustronne niewielkie uszkodzenie na wysokości korzeni szyjnychi lędżwiowo krzyzowych ze zwolnieniem szybkosci przewodzenia n.strzałkowego lewego głębokiego n.łydkowego lewego.

KARTA INFORMACYJNA LECZENIA W SZPITALU 04.10.

ROZPOZNANIE
Zespół bólowy kręgosłupa>
obserwacja w kierunkunpl negatywna>
refluks żołądkowo przełykowy>
zapalenie błony śuzowej żołądka>
EPIKRYZA.

37 letnia pacjentka pracujaca fizycznie z rozpoznanym refluksem,z zapaleniem błony sluzowej żoładka i h.pyroli po eradykacj.Do tej porybnie bła hospitalizowana obecnie została skierowana do leczenia w tutejszym odziale z powodu utrzymujaych się od 2 mieciecy dolegliwosci bólowych kregosłupa z promieniowaniem wzdłuż żeber do przedniej ściany klatki piersiowej-bóle bez związku z wykonywanym wysłkiem i posłkami,W oparciu o całosc obrazu klinicznego wywiad i badania wykluczono przyczyne organiczną zgłzaszanych dolegliwości .W wyniku zasstosowanego leczenia uzyskano poprawe stanu klinicznego po włączeniu leków sedatywnych.

OB 5

MORFOLOGIA

HGB 12,1

RBC 3,84

PLT 231

MCH31,4

HCT 35,4 WBC 5,5

BADANIA BIOCHEMICZNE

ASPAT 12

ALAT 8

CHOLESTREOL 186 LDL 9,5 HDL 76,1(NORMA 35-60)

TRÓGLICERYDY 54

BILIRUBINA CAŁKOWITA 2,17 (0,3-1,2)

BIAŁKO CAŁKOWITE 6,9 (6,6-8,7)

ASPAT 13 ALAT 10

KWAS MOCZOWY 3,8(2,4-6,5)

WAPŃ CAŁKOWITY 8,24 (8,6-10,4)

FOSFATAZA ALKAICZNA 45 (45-10)

GPT11 (5-32)

ŻELAZO113(37-145)

AMYLAZA W MOCZU 610 (45-492)

AMYLAZA W SUROWICY 113 (25-94)

ODCZYN WAALER ROSE UJEMNY

CK-MB 9 <24

PROTEINOGRAM

ALBUMINY 58,9(52,1-61,5)

GLOBULINY ALPHA2 10,5 (6,7-12,9)

GLOBULINY ALPHA 1 3,07 (2,5-4,7)

GLOBULINY BETA 8,8 (5,9-11,7) GLOBULINY GAMMA 14,8 (11,9-18,8)

GLOBULINY BETA2 4,51(3,9-7,3)

BIAŁKO CAŁKOWITE 5,91 (6,6-8,7)

CA19-9 2,34 (0,0-37)

CEA 1,03 (0,00-5,00)

CISNIENIE TĘTNICZE 120/70 110/70 10/70

TK KRĘGOSŁUPA TH

wIDOCZNE STRUKTURY KOSTNE KREGOSŁUPA BEZ ZMIAN PATOLOGICZNYCH.SZEROKOŚC KANŁU KREGOWEGO PRAWIDŁOWA.

USG JAMY BRZUSZNEJ

watroba na poziomie łuku żebrowego homogena o prawidłowym echu.wym podł 135m.pecherzyk żółciowy echoujemny bez konkrementów.PŻW 5,4M żw9,9mm.trzustka homogena o prawidłowym echu.trzon 9,3m głowa 18,6m przewód wirsunga niewidoczny.nerka prawa dł8m szer 36m ukm poszerzone w czesci centrelnej ponizej bieguna dolnego echododatnia struktura o przekroju ok 4m z delikatnym cieniem akustycznym .zastoju nie widze .nerka lewa dł ok 82,5m szer 40,7bukm nie poszerzone pęcherz moczowy o scianach gładkich grubosci ok 4m

USG taczycy

tarczyca zlokalizowana w obrebie szyi homogena o nieco wzmozonym białawym echu prawy płat 10,8 na 11,1 na 36mm

lewy płat 14,1 na 10,5 na 41,2m ciesn tarczycy 3,3m naczynia szyjne prawidłowe

ekg

RZM o czestosci 90/min .normogram płasko-dodatnie załamki T we wszystkich odprowadzeniach,

TK KRĘGOSŁUPA LEDZWIOWEGO

wyrównanie lordozy ledzwiowej.zmniejszenie kata ledzwiowo-krzyzowego.szeokosc kanału kregowego prawidłowa.w poz L1/L2 L2/L3 L3/L4 zmian nie stwierdza się .w poz L5/S1zwężenie przestrzeni miedzykregowej obustronie nieco wezsze otwory miedzykregowe i zachyłki korzonków,rozluznienie pirescienia włóknistego z niewielkiego stopnia tylno centralna protruzja krazka miedzykregowego drobne zmiany zwyrodnieniowe w stawach miedzykregowych w poz L1/S5

TK SZYJNEGO

zmniejszenie szyjnej lordozy w ustawieniu posrednim .szerokosc kanału kregowego prawidłowa.drobne zmiany zwyrodnieniowe.drobne wyostrzenia przednio -dolnych krawedzi trzonów od C4 DO C6.

BADANIA Z 16.01

OB 5

FOSFATAZA ALKAICZNA 56 (42-98)

WAPŃ CAŁKOWITY 8,38 (8,4-10,2)

CRP 1,70

ALAT 26

ASPAT 24

GAMMA GT 28

BILIRUBINA CAŁOWITA 1,12

TK KLATKI PIERSIOWEJ

PŁUCA BEZ ZAGESZCZEŃ OGNISKOWYCH PECZKI NACZYNIOWO-OSKRZELOWE NIEZMIENIONE,NIE STWIERDZA SIE POWIEKSZONYCH WEZŁOW ANI PATOLOGICZNYCH ZMIAN OPŁUCNOWYCH.



TEST ELISA NA BORELIOZE UJEMNY

OSTANIE BADANIA

USG TARCZYCY

TARCZYCA O PRAWIDŁOWEJ LOKALIZACJI I RUCHOMOSCI ODDECHOWEJ W PRZEWADZE PŁATA LEWEGO O OGÓLNIE MAŁE OBJETOSCI.OBJETOSCI LAT PRAWY 2,1ML PŁAT LEWY 2,8ML CIESN NIEPOGRUBIAŁA 3MM.ECHO RELATYWNIE JEDNORODNE BEZ ZMIAN OGNISKOWYCH,LOKALNE NODULI BEZ ZNACZENIA KLINICZNEGO

USG JAMY BRZUSZNEJ

WĄTROBA O RELATYWNIE JEDNORODNYM ECHU WYM PA 9CM WYSTAJE NA DŁOŃ SPOD ŁUKU ŻEBROWEGO ((PŁAT RIEDLA)PŻW 6MM ŻW 10,5MM PECHERZYK ZÓŁCIOWY ECHOUJEMNY ZAGETY W OK.DNA CZAPECZKA FRYGIJSKA.TRZUSTKA ECHOBOGATA NIEPOWIEKSZONA P.WIRSUNGA DO1MM NERKA PRAWA Z NIECO PORZESZONYM UKM I ZEWNETRZNA MIEDNICZKA,KIELICH TEJ NERKI Z POJ DROBNA ECHOBOGATA STRUKTURA DO 3MMBEZ CIENIA AK.NERKA LEWA BEZ WIDOCZNYCH ODCHYLEN,OKOLICA DUZYCH NACZYN BEZ WIDOCZNYCH ODCHYLEN.MACICA DOSC DUZ WIELORÓDKA O PRAWIDŁOWEJ GRUBOSCI.PRZYDATKI NIEWIDOCZNE PRZESŁONIETE PRZEZ GAZY.

OSTATNIW WYNIKI BADAN

ALAT 23

ASPAT 30

GAMMA GT 29

CEA 1,41 <3,8

OB 20

Tyle wyników .Dodam ze wiekszosc badan oprócz tych robionych w szpitaly robiłam prywatnie.

OD 1 sierpnia nękają mnie bóle a oto lista objawów:

-bóle kolan nadgarstów i łokci-ból miedzy łopatkami najpierw kłucie potem bóle

-nudnosci

-mrowienie rąk i nóg bóle pleców przy dotyku,przy lezeniu

-zawroty głowy

-mrowienie pleców dretwienie swedzenie

-pieczenie skóry szyi i pleców

-drganie powieki ,róznych miesni

-bóle żeber

OTO LISTA OBJAWÓW KTÓRE NEKAJA MNIE OD SIERPNIA.OD DWÓCH MIESIECY STRASZNIE BOLE MNIE PLECY NIE POZWALAJA MI NORMALNIE FUNKCJONOWAC,KŁUJE MNIE TEZ W PRAWYM BOKU POD ZEBREM.

BYŁAM U WIELU SPECJALISTÓW NEUROLOG,REUMATOLOG GASTROENTEROLOG GINEKOLOG I WSZYSCY PATRZA NA MNIE JAK NA HIPOCHNDRYCZKE .A MNIE NAPRZWDE BOLI I NIE MOGE OKRESLIC CO DOKŁDNIE CZY TO KOŚCI CZY MIESNIE DO TEGO DOSZŁO TO KŁUCIE W BRZUCHU.BOJE SI E ZE TO COS POWAZNEGO ALE ZADEN Z LEKARZY NIE SŁUCHA CO MÓWIE A JA NAPRAWDE BARDZO ZLE SIE CZUJE

BYŁABYM WDZIECZNA GDYBY POSWIECIŁ MI PAN DOKTOR SWÓJ CENNY CZAS I MÓGŁBY PODPOWIEDZIEC MI JAKIE BADANIA MOGŁABYM JESZCZE ZROBIC ZEBY DOWIEDZIEC SIE CO MI JEST I LECZYC MNIE,OBECNIE BIORE DICLOBERL PRZECIWBÓLOWO.BARDZO PROSZE O JAKAKOLWIEK PORADE.

SŁAWOMIR GAJDA JOANNA PIETREK