+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 30 z 32

Temat: Dermaveel na AZS opinie

  1. #1
    kasika777
    Guest

    Dermaveel na AZS opinie

    to jedna z nielicznych maści na atopowe zapalenie skóry bez sterydów, polecono mi ją dla mojej córki, czy pomoże?


  2. #2
    astronomia jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2012
    Postów
    46

    A jest dostępna bez recepty? Jeśli tak to kup, tym bardziej że wiele nie kosztuje. Przez 7-14 dni zaobserwuj jak się skóra zachowuje, czy plamki znikają. Tak naprawdę nie dowiesz się jeśli nie wypróbujesz


  3. #3
    Pix
    Pix jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Oct 2014
    Postów
    1

    Jeżeli masz możliwość skorzystania z kremu bez sterydów to jak najbardziej. Lekarze często polecają sterydowe na receptę, które często bardziej szkodzą niż pomagają. Wystarczy poczytać inne fora na temat konsekwencji korzystania z maści sterydowych.


  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Tak zgadzam się. Dostępne kremy bez sterydu to rzadkość. Najlepiej od razu wypróbować i zobaczyć jakie będą efekty. Potem można sięgnąć po coś mocniejszego ale to już ostateczność


  5. #5
    kasika777
    Guest
    kupiłam i po 10 dniach stosowania widzę już efekty, skóra jest gładsza, córcia się nie drapie i nie budzi w nocy. Mam nadzieję że wreszcie znalazłam idealne zastępstwo dla hydrokortizonu którym się leczymy głównie.


  6. #6
    juta3
    Guest
    Od jakiegoś czasu stosuje Dermaveel i przyznaję że jego działanie jest widoczne i zadowalające, skóra nie swędzi, jest mocniejsza, gładsza, nie taka sucha jak wcześniej. Krem ma bardzo optymalny skład, nic "złego" w nim nie znalazłam. Kupiłam ostatnio za 23 zł.


  7. #7
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Bardzo dobry

    Zastosowaliśmy krem, u nas różnica była widoczna w zasadzie już po dwóch smarowaniach. Nie tylko nie zawiera sterydów, ale jest chyba jedyną na rynku (tak się przynajmniej reklamują) maścią bez barwników! Dla nas to bardzo ważne, bo nasz synek jest uczulony między innymi właśnie na barwniki. Cena akceptowalna, krem wydajny, wystarcza cieniutka wartwa. To bardziej emulsja, ładnie i szybko się wchłania. Stosujemy ją od dwóch tygodni, na razie jestem bardzo zadowolona. A to krem, czyli, jeśli się nie mylę, wersja łągodniejsza. W sprzedaży dostępna również maść.


  8. #8
    Nie zarejestrowany
    Guest

    ectoskin

    dal zainteresowanych, ektoinę składnik dermaveelu również zawiera ECTOSKIN P7, ceny porównywalne tylko nie wiem czy stężenia są takie same. Ja córcie tym kremem smaruję i po 3 razach już widzę poprawy skóry, a nagminnie się drapie, uszkadzając skórę, niestety w szkole nie mogę ją mieć pod kontrolą a ona czasami robi to odruchowo


  9. #9
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Red face Dermaveel

    Krem Dermaveel używam od dwóch dni, i muszę powiedzieć, że działa super. Przedtem używałam maści sterydowej zapisanej przez alergolog a, działanie prawie identyczne. Polecam wszystkim z AZS. Po dermaweelu używam kremu oliwkowego, bardziej wygładza skórę.


  10. #10
    Jasta jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2015
    Postów
    2

    Zużyłem półtorej 30-militrowej tubki Dermaveelu próbując spędzić atopowe plamy, które mimo wcześniejszego względnego opanowania sytuacji głównie za pomocą emulsji Emolium wspomaganej hydrokortyzonem, który chciałem odstawić, nie chciały zejść do końca. Dermaveel przyniósł widoczną poprawę sytuacji, jednak musiałem go odstawić, ponieważ chyba nie współpracował najlepiej z olejem kokosowym, który zacząłem stosować przed drugą tubką. Posmarowana skóra zaczynała dość mocno piec i miałem wrażenie, że zamiast krem zamiast pomagać zaczyna szkodzić (zachowywałem oczywiście zalecany przed producenta odstęp między poszczególnymi preparatami). Na razie sam olej wydaje się działać lepiej niż równolegle z Dermaveelem i przynajmniej nie gorzej niż on sam (co przy znacznie lepszej ekonomiczności ma znaczenie), tak że DV trzymam w pogotowiu. Dość trudno mi tę sytuację jednoznacznie ocenić, olej zastosowałem już po Dermaveelu, więc ten mógł przygotować grunt, ponadto coraz intensywniej operuje słońce, co jak wiadomo ma znaczenie. Na wszelki wypadek odstawiłem też Emolium, żeby nie ryzykować gryzienia się preparatów. Ogólne wrażenie odnośnie do kremu jednak zdecydowanie pozytywne, zachowam go w arsenale szykowanym na nawroty.


  11. #11
    Jasta jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2015
    Postów
    2

    Aktualizacja poprzedniej wypowiedzi: okazało się chyba, olej kokosowy przez parę dni utrzymał względnie niezły stan osiągnięty dzięki Dermaveelowi, ale nastąpiło zaognienie. Wróciłem zatem do DV i po kolejnym tygodniu stosowania udało mi się pozbyć większości śladów po wyjątkowo paskudnym ataku wysypki atopowej, która trapiła mnie od początku grudnia. Tym razem stosowałem DV na przemian z Linomagiem w oleju jako nawilżaczem i, odpukać, ta kombinacja wydaje się być optymalna, dając bardzo dobre efekty. Wspomniane wcześniej Emolium (emulsja), stosowane wcześniej od ponad półtora roku, poszło w odstawkę, co prawda pomagało jako straż pożarna, ograniczając doraźnie nagłe wysypki obszarowe, jednak później odnosiłem wrażenie, że działa trochę jako kustosz - odseparowane ogniska nie chciały mimo regularnego stosowania emulsji wspomaganej innymi środkami za nic zejść, przy byle wysuszeniu czy podrażnieniu ożywiając się. Możliwe, że teraz obraz trochę zaburza na korzyść wspomniane słońce, ale chyba bez przesady. Podsumowując, moja ocena Dermaveelu jest póki co jednoznacznie pozytywna. Pewnie weryfikacja przyjdzie następnej zimy, taka już uroda AZS...


  12. #12
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A macie jakieś opinie na temat Atoperalu? Bo ostatnio kusił w aptece dosyć niską ceną, a próbowałam chyba większość aptecznych kosmetyków. Używałam oleju kokosowego, z wiesiołka, piłam dziwne zioła i stan mojej cery uległ tylko nieznacznemu polepszeniu. Dlatego próbuję dalej.


  13. #13
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Zależy jakie masz zmiany skórne. Ale Atoperl generalnie jest skuteczny. I bezpieczny!


  14. #14
    Truskaweczka90 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    May 2015
    Postów
    13

    Moja skóra bardzo się przesusza chociaz nie mam azs a może nawet nie wiem:-( bo u mnie to rodzinne. Ale właśnie jak byłam w aptece pani magister zaproponowała mi krem i emulsje do ciała atoperal, powiem Ci że jestem bardzo z niej zadowolona, mocno nawilża i można zaraz się ubrać bo szybko się wchłania pozostawiając naturalna barierę ochronna dla skory.


  15. #15
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Atopreal

    Używam atoperal (tzn. smaruję swoje dziecko) , na początku była poprawa, ale już nie "działa" tak jak wcześniej. Wydaje mi się, że skóra się przyzwyczaiła do tego produktu. Koleżanka dała mi 3 próbki latopicu, była lekka poprawa i dzisiaj zamówiłam ten krem. Jednak nie jest to ten efekt, którego oczekuję. W sytuacjach awaryjnych niestety używam maści cutivate. Szukam teraz coś nowego i z tego co czytam na forum spróbuję teraz tego kremu dermaveel. Mam nadzieję, że pomoże.


  16. #16
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Ja stosuje u mojego dziecka emolienty Latopic, efekt najlepiej jest odczuwalny i widoczny po ok tygodniu stosowania, 3 próbki to troche mało by ocenic skuteczność. Zmiany skórne schodzą nawet 2-3 tygodnie. Te kosmetyki mają bardzo dobry, nowoczesny skład, zawierają metabolity Lactobacillus, które działają przeciwdrobnoustrojowo, chronia przed rozwojem gronkowca o którego nie trudno jak dziecko sie drapie do krwi. Poza tym zawierają kompleks przeciwświądowy i wiele substancji intensywnie nawilżających, natłuszczających i regenerujących naskórek.


  17. #17
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A ile produktów wchodzi w skład tej serii Atoperal???


  18. #18
    Nie zarejestrowany
    Guest
    U mojego synka stosujemy dermaveel już od kilku tygodniu i widać znaczną poprawę. Młody się nie drapie, zmiany na skórze powoli znikają i co najważniejsze dla mnie krem jest bez stredytow!


  19. #19
    wrozka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Jan 2013
    Postów
    9

    Możesz napisac od kiedy stosujesz dermaveel u swojego synka? Atoperal nam nie pomógł, szukam innej maści, która w końcu zacznie dzialac także prosiłam bym o odpowiedz


  20. #20
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Dermaveel

    Mam dwójkę dzieci i każde z nich jest atopikiem, mąż zresztą też :/ Jak wygląda pielęgnacja skóry z AZS wie każdy, kto ma z tym do czynienia. Ja stosuje do kąpieli krochmal - robię go codziennie i codziennie kąpie w nim swoje dzieciaki. Do smarowania stosuję właśnie Dermaveel i to już od ponad roku. Maść zasługuje na wielki plus, bo skóra się do niej nie przyzwyczaja, tak jak to ma miejsce np. w przypadku Emolium czy Oilatum! Dodam, że w fazie zaostrzenia choroby nie raz i nie dwa razy maści sterydowe poszły w ruch, niemniej jednak przy pielęgnacji dermaveel sterydy są przepisywane tylko sporadycznie. To prawda, że jest jakaś aplikacja na smartfona dla dzieci?


  21. #21
    Nie zarejestrowany
    Guest

    azs

    Do kąpieli używam najzwyklejszego szarego mydła "Biały Jeleń", bo ono jako jedyne mnie nie uczula i w porównaniu np. do Oilatum, jest kilkadziesiąt razy tańsze! A czy na krem Dermaveel trzeba mieć receptę?


  22. #22
    Nie zarejestrowany
    Guest

    krem

    Na krem ten nie potrzebujesz żadnej recepty. Kupisz go oczywiście w aptece.


  23. #23
    arek 2
    Guest

    Red face fobia sterydowa

    sterydy były i zapewne jaszcze długo będą podstawowymi lekami w AZS. Ich umiejętne stosowanie pod kontrolą dobrego lekarza jest bezpieczne, a terapia nie jest droga. nie ulegajcie fobii sterydowej,wynika ona z niewiedzy. szkody posterydowe były kiedyś czeste gdy stosowano sterydy w postaci tabletek czy iniekcji. teraz to już historia , ale dla niektórych-histeria.


  24. #24
    Nie zarejestrowany
    Guest

    sterydy

    Oczywiście, że sterydy pod postacią maści nie wyrządzą krzywdy, niemniej jednak są lekarze, którzy nagminnie je przepisują i wówczas one wyrządzają więcej szkody niż pożytku. Smarujcie skórę z AZS 2 razy dziennie maściami ze sterydami przez okrągły miesiąc, później zróbcie zdjęcie, wrzućcie je na forum i pochwalcie się efektami. Przecież sterydy stosowane na okrągło ścieńczają skórę, która tym bardziej staje się delikatna i podatna na wszelkie uszkodzenia.
    Moim zdaniem (atopik z 16-letnim stażem) sterydy TAK, ale nie na okrągło. Emolienty do pielęgnacji TAK i to 2 razy dziennie. Smarowanie zmienionych chorobowo miejsc np. Dermaveel TAK, do ustąpienia objawów, a nawet profilaktycznie.


  25. #25
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A czy ta maść Dermaveel jest na receptę?


  26. #26
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Azs

    Dermaveel jest bez recepty, dostępny bodajże w dwóch wariantach (mniejsza i większa tubka). Swoją drogą aplikacja całkiem przydatna, w sam raz dla dzieci i wszystkich zapominalskich


  27. #27
    Nie zarejestrowany
    Guest

    azs

    Nam Dermaveel pomaga od wielu lat i w moim odczuciu nie ma nic lepszego na rynku dostępnego bez recepty. Emolienty są ok do codziennej pielęgnacji, ale z popękaną i łuszczącą się skórą średnio sobie dają radę, a Dermaveel stosowany miejscowo leczy skórę.
    Syn ma nawet pobraną aplikację Dermaveel na komórkę


  28. #28
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Azs

    A jakie polecacie kosmetyki do pielęgnacji dziecka z AZS, które są skuteczne.Dermaveel kupię jutro w aptece


  29. #29
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Azs

    Napiszcie proszę jak stosować dermaveel . Chodzi mi o kolejność np. Krochmal emolium i DV? I w jakiej kolejności i w jakim odstępie czasowym i ile razy dziennie?


  30. #30
    GggNie zarejestrowany
    Guest

    Petarda

    Polecam kąpiele w siemieniu lnianym i smarowanie a-derma krem
    Wszystko znika przy AZS. Nadmienię tylko że już wszystkiego próbowaliśmy
    A-derma dostępna jest w superpharm


+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. azs
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum dermatologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-11-2013, 14:53
  2. azs
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum alergologiczne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-30-2013, 20:45
  3. azs
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum dermatologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 06-30-2012, 14:50
  4. Azs ?
    Przez owieczka w dziale Forum dermatologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-03-2011, 12:27
  5. atopowe zapalenie skóry
    Przez Kamil w dziale Forum dermatologiczne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 10-16-2010, 15:19

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230