Dzień dobry.Mam 19 lat,rocznikowo 20.
w piątek poszłam zrobić na czczo badania na cukier,tarczycę,morfologię i próby wątrobowe (te podobno jutro będą gotowe do odbioru).
Akurat dzisiaj moja mama była u lekarza rodzinnego, więc odebrała moje wyniki i pokazała je przy okazji lekarzowi. Ten zaś powiedział, iż wyniki są bardzo dobre. Ale zastanawia mnie jeden wynik na poziom cukru we krwi. Otóż jest tam napisane, że stężenie glukozy jest równe 66 mg/dl, a prawidłowy zakres to 74-106..przy czym jest dopisane, że poziom glukozy jest NISKI..co to oznacza? Czy coś jest nie w porządku,czy lekarz dobrze powiedział,mówiąc, że wyniki badań są bardzo dobre?
Również w wynikach jest taka kolumna jak "uwagi" ..i tam przy tym wyniku dopisano RFL . Co znaczy ten skrót?

Jeśli nie jest to problem proszę o przeanalizowanie reszty wyników:
1) Test ALAT, pełna nazwa testu AIAT, stężenie 10 u/l, poziom W NORMIE, uwagi: ICB, zakres prawidłowy <=32
2) WBC : 5.2 10^3/mm^3 (4.0-10.0)
RBC : 4.51 10^6/mm^3 (3.50-5.60)
. HGB : 12.4 g/dl (12.0-18.0)
. HCT : 36.2 % (35.0-53.0)
. PLT : 252 10^2/mm^2 (130-350)
. PCT : .199 % (.100-.500)
. MCV : 80 mikrometrów^3 (79-100)
. MCH : 27.5 pf (26.0-35.0)
MCHC : 34.2 g/dl (31.5-37.0)
. RDW : 13.9 % (11.5-14.5)
. MPV : 7.9 milrometrów^2 (6.5-13.0)
. PDW : 11.2 % (10.0-18.0)

WBC Flags : G2
DIFF:
. %LYM: 40.8 % (20.0-45.0)
. %MON: 7.5 % (0.0-14.0)
. %GRA: 51.7 % (46.0-75.0)
. #LYM: 2.1 10^2/mm^2 (1.5-3.5)
. #MON: 0.3 10^2/mm^2 (0.0-1.3)
. #GRA: 2.8 10^2/mm^2 (2.5-5.4)

o ile to nie kłopot,proszę o odpisanie na adres e-mail rosa_coniglio@o2.pl
Dziękuję i pozdrawiam.
Sonia.