.
Od kilku miesięcy czuje się co raz gorzej , włosy wychodzą garściami , paznokcie łamią się a ja coraz gorzej wyglądam - przytyłam mimo zbilansowanej diety ok 10 kg w ciągu roku - sport uprawiam - biegam , pływam .. O problemach ze snem nie wspomnę bo koncentracja już nie tam i zdarza mi się zapomnieć ... Mam 25 lat

Podczas akcji profilaktycznej w jednym z laboratorium wykonałam trójkę tarczycową i oto wyniki :

TSH : 2,594 - n: 0,35 - 5,5
FT3 : 3,88 - n: 2,3 - 4,2 %83,16
FT4 : 1,17 - n: 0,89-1,76 %32,18

Po miesiącu wyniki

TSH : 3,403 n: 0,35-5,5
FT3 : 3,59 n : 2,3 - 4,2 - 67,89%
FT4 : 1,05 - n: 0,89-1,76 - 18,39%

Czy powinnam zgłosić się już do endokrynologa ?