+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Temat: Czerwona plama na szyi

  1. #1
    Nowy91
    Guest

    Czerwona plama na szyi

    Witam. Jakieś 2 miesiące temu pojawiła się u mnie na szyi sucha czerwona plama, która później trochę sie rozrosła. Na początku tylko swędziało, myślałem, że to jakieś chwilowa reakcja związana z tym, że na spływie kajakowym wpadłem do rzeki, lub, że coś mnie ugryzło. Kremowałem to miejsce ale to wogóle się nie nawilżało (nie wchłaniało kremów) cały czas pozostawało suche jak bym w ogóle nie nawilżał. Później pojawiło się osocze. Z tego co wyszukałem w internecie wyglądało to na AZS...tylko, że ja nigdy nie miałem AZS skórę twarzy mam suchą głównie policzki po leczeniu izotekiem które zakończyłem pół roku temu i wciąż ją nawilżam, ale szyja była normalna. Udałem się do dermatologa który wtedy mnie leczył powiedział, że to wyglada na AZS i zapisał mi triderm i xyzal. Brałem przez miesiąc tabletki xyzal 1 wieczorem i smarowałem plame tridermem przez kilka dni az do jej zniknięcia jednak kiedy odstawiłem ona powracała. Zarejestrowałem sie do alergolog a do którego ide w poniedziałek i w związku z tym musiałem zrobić badanie ogólne moczu i rozmaz krwi oto wyniki:


    wartości referencyjne
    WBC(leukocyty) 4,6x 10^3 ul 4.3-10
    RBC(erytrocyty) 5,02x10^6 ul 4,5-5,90
    HGB(hemoglobina) 16,4 g/dl 14-18
    HCT(hematokryt) 47,5 % 45-52
    MCV( średnia objętość krwinki) 94,6 fl 83-103
    MCH(śr masa hemoglobiny w krwince) 32,7 pg 28-34
    MCHC(śr stężenie hemoglobiny w krwince) 34,5 g/dl 32-36
    płytki krwi 148x 10^3 ul 150-350


    hemogram: wartości referencyjne:

    pałeczkowate 1% 3-5
    granulocyty obojętnochłonne 49% 50-70
    granulocyty kwasochłonne 6% 2-4
    monocyty 4% 2-8
    limfocyty 40% 25-40


    mocz:

    barwa: żółta
    odczyn: ph5 (wartości referencyjne 5.0-7.0)
    ciężar moczu: 1.030 kg/l (wartości referencyjne (1.010-1.030)
    białoko: ----------
    glukoza: ---------
    urobilinogen: --------
    bilirubina: -------
    ciała ketonowe: nie stwierdzono

    OSAD MOCZU:
    leukocyty: 1-3 wpw
    nabłonki płaskie: 0-2 wpw

    Lat mam 20 wzrost ok 167 waga ok 55kg. Prosiłbym o wypowiedzenie się na ten temat. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Ania ; 10-05-2011 o 19:34

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Co mi moze byc ?? czy to moze byc ciaza ??
    Przez raczek w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 08-22-2012, 03:40
  2. Co może być nie tak?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum gastrologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-24-2011, 08:23
  3. Co może być nie tak?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-12-2011, 12:40
  4. Co to może być
    Przez Michał90 w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-27-2011, 09:59
  5. Co to może być?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum dermatologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-15-2011, 17:49

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242