+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Co mi dolega ?

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Co mi dolega ?

    Witam, moje problemy zaczęły się kilka miesięcy temu a dokładnie 22-09-2014r. od zasłabnięcia, trafiłem wtedy do Szpitala Wojskowego we Wrocławiu, po szczegółowych badaniach stwierdzono tężyczkę i niedobór magnezu, TK głowy bez kontrastu wykazała niewielkie zgrubienie śluzówki w zatokach obocznych nosa. Kolejna moja wizyta miała miejsce 11-10.2014 w Szpitalu Bielańskim, udałem się tam sam z zawrotami głowy, drętwieniem twarzy i złym samopoczuciem, magnez już w normie, podniesiony % udział neutrofilów 74,3 - norma do 70, wypisany do domu jeszcze tego samego wieczora. Dziewczyna i lekarze wmawiali mi że mam nerwicę lękową, zaburzenia psychiczne itp, w końcu sam przyznałem im rację i nawet zacząłem rozglądać się za psychologiem. Niestety po kilkunastu dniach od wypisu ze szpitala zauważyłem u siebie powiększone węzły chłonne, zaczęły towarzyszyć mi bóle kręgosłupa, lędźwiowe, lekkie łamania w kościach i suchy kaszel. Wtedy to lekarz rodzinny skierował mnie do Onkologa, który również dopatrzył się powiększeń pod pachami. Oczywiście kolejne badania krwi, CEA, CA 19.9, AFP, TSH [ 2.050], HbsAg, Anty-HBs, Anty-HBc, Anty-HCV, HIV, Fostataza alkaliczna, ALT, AST, Bilirubina całkowita, Wapń, D-dimery, Gamma- glutamylo-transpetydaza, Glukoza, Potas, Kreatyna, LDH, Magnez, WBC, RBC, Hemoglobina, Hematokryt, MCV, MCH, Płytki Krwi, RDW-CV, MPV, Sód Kwas moczowy, mocznik itp W NORMIE, jedynie podwyższone Białko Całkowite [66-83 moje 83.5] , MCHC [30-35 moje 35,6], Beta2 mikroglobulina [0.70-1.80 moje 1.87], Albuminy [35-52 moje 52.6] lekko PODWYŻSZONE, USG węzłów chłonnych [ LEWY 1,9 , prawy 1 cm, trzeci węzeł 0,9 cm bez widocznych zmian nowotworowych, nie nadają się na biopsję]. Zrobiłem badanie na boreliozę, IgG 5 [wynik ujemny <10], IgM 17,22 [wynik ujemny <18].

    Objawy jakie w danej chwili mi towarzyszą to nadmierna senność, nadal powiększone węzły chłonne, biegunka, dziś mój kał był taki jakby czarno smolisty z kawałkami jedzenia, nadal czuje się jakbym nie był sobą, oczy mi się same zamykają, są jakby lepkie, pogorszył mi się wzrok, od czasu do czasu mam zawroty głowy i uderzenia gorąca, pewnego razu jak sobie mierzyłem puls był +100, za jakieś 5 minut już 65, wtedy też miałem podwyższone ciśnienie, mam zimne ręce , tiki palcami u rąk, ogólnie źle się czuje. Często boli mnie kręgosłup. Czułem przez pewnie czas również takie łaskotanie na ciele, jakby robaczki łaziły mi pod skórą albo ktoś włosem mnie gilgotał po klatce piersiowej. Czy to jakaś choroba czy nerwica? Co mam dalej robić?

  2. #2
    Patryk86 jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2012
    Postów
    932

    Nerwicę czy zaburzenia psychosomatyczne rozpoznaje się po wykluczeniu przyczyn organicznych (innych chorób), stąd tak dużo badań. Szkoda, że nie oznaczono jeszcze CRP i przeciwciał przeciwjądrowych ANA. Takie różnice w badaniach laboratoryjnych (MCH, neutrofile, MCHC, białko, wzrost albuminy) nie wymagają obserwacji. Natomiast jak najbardziej wyjaśnienia wymaga powiększenie węzłów chłonnych. 1,9 cm i powiększone węzły w innych miejscach, przy istnieniu objawów osłabienia, biegunki, są wskazaniem do biopsji - BACC. Warto skonsultować sprawę z lekarzem, także onkologiem w razie dalszego utrzymywania się dolegliwości.
    You Tube: Neti Aneti (kanał medyczno-psychologiczny)

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest
    CRP miałem robiony 11-10 i wynosił 0,17 mg/l przy normie 0,00 - 5,00

  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Dodam jeszcze że wraz z dziewczyną mamy wysypkę ( takie bąbelki czerwone, swędzące na ciele), ja mam ich mało, za to ona dość sporo ...

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Grzechy z dziewczyna mogly do tego doprowadzić

  6. #6
    OdchudzanieSklep jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Oct 2014
    Postów
    10

    Niekoniecznie,tutaj warto udać się najpierw do lekarza ogólnego na badania,a on już skieruje do specjalisty jeżeli będzie wstępna diagnoza. Nie widząc tego na żywo trudno doradzić cokolwiek więcej.

  7. #7
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Na biegunkę spróbuj brać probiotyki, powinny pomóc. Chyba czekają Cię dalsze badania, powodzenia

  8. #8
    chinnka
    Guest

    ...

    Trzeba do lekarza.... Moim dzieciom przy biegunce zawsze podaję probiotyki (Acidolac), pomagają, odbudowują też florę jelit.

  9. #9
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Byłem u lekarza rodzinnego gdyż wyszedl mi kolejny węzeł na szyi, jest twardy, ruszs się i boli. Z badań które mu pokazałem nie wywnioskowal nic, stwierdził jedynie że za miesiąc trzeba je powtórzyć. Czy te węzły mogą mieć coś wspólnego z odciskiem na stopie? Jest on duży i posiada korzeń, leki na biegunkę brałem, nie pomagają...

  10. #10
    karminia
    Guest

    ...

    Raczej odcisk nie ma nic wspólnego z węzłami.... A probiotyki w takim wypadku trzeba pobrać nawet do ładnych kilku jak nie kilkunastu tygodni.

  11. #11
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A jakie od biegunki brałeś i jak długo? Probiotyki to powinno się przez kilka tygodni do kilku m-cy brać

  12. #12
    Nie zarejestrowany
    Guest
    W takim razie brałem zdecydowanie za krótko. Tyle że w moim przypadku biegunka objawia się tylko i wyłącznie z rana. Głównie jak coś zjem. Tak jak pisałe wcześniej onkolog stwierdził że to nie węzły nnowotworowe, nie są w pakietach, te na szyi bolą. Mam czerwone gardło ale ani kaszlu, kataru i objawów grypy nie widać. Dodam również ze w czerwcu przechodziłem angine ( gorączka bardzo wysoka, katar lecz nie bolało mnie gardło) nie wiem też czy w stu procentach ją doleczyłem gdyż parę dni przed końcem juz odstawiłam antybiotyki. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi i przepraszam że tak truje jednak naprawdę chce żeby mi to już przeszło bo dość mam meczenia się!

  13. #13
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A może to jakieś bakterie albo grzyby?

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. co mi dolega???
    Przez aliszka w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-06-2015, 13:48
  2. Co mi dolega?
    Przez harris w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06-10-2013, 16:27
  3. co mi dolega
    Przez Maciek21 w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04-21-2013, 13:22
  4. Co mi dolega?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 03-26-2013, 13:07
  5. Co mi dolega ?
    Przez michcol w dziale Forum psychiatryczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 02-20-2013, 22:25

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242