Witam,
Byłam ostatnio u lekarza z wynikami ale ta nic konkretnego nie powiedziała, nie poradziła. Wg niej mam dobre wyniki ale co z tego skoro źle się czuję.

Mam 23 lata, 43kg i 155cm. Od dłuższego czasu jestem zmęczona nic mi się nie chce czuję się tak jakbym przerzuciła tonę węgla a pracy nie mam fizycznej siedzę głównie przy biurku w papierach. To zmęczenie objawia się też tym że czasami czuję się jakby to wszystko było snem siedzę i ciężko jest mi się skupić, jakby odpływam ale nie zdarza się to często.

Mam problemy z pamięcią i koncentracją. Niedawno skończyłam szkołe studium dla dorosłych ale połowy już nie pamiętam mimo że dużo się uczyłam.
W sumie już trudno ze szkołą ale jeśli chciałabym opowiedzieć komuś film albo śmieszną historię co ktoś opowiedział w pracy miałabym spory problem z przytoczeniem słów. Niektórzy sypią tekstami z filmów albo znają na pamięć niektóre dialogi ja widziałam niektóre komedie dziesiątki razy ale nie opowiedziałabym komuś dokładnej sceny.
Może nie przywiązuje uwagi do szczegółów i dlatego nie pamiętam żartów, dialogów ale niepokoi mnie że gubię też pojedyncze słowa opowiadam o czymś i nagle zapominam jakiegoś słowa I nie są to nazwy jakiegoś sklepu, ulicy ale np. rzeczy których używa się na co dzień.


To były objawy takie „psychiczne” teraz opiszę co mi dolega fizycznie

Często boli mnie głowa głównie po prawej stronie czuję ból.

Bardzo słabo goją mi się rany przez co mam kilka blizn i łatwo nabijam siniaki ale tylko na nogach, na rękach rzadko mi wychodzą.

Wypadają mi dość mocno włosy a tam gdzie nie powinny rosną mocne jak na brodzie, dekolcie i wokół pępka ale to może być akurat przez wysoki poziom testosteronu

Mam dobre ciśnienie ale puls mam podwyższony

Łatwo się męcze gdy wejdę na 4 piętro musze chwilę odpocząć a przy tym kaszle i sapie, przy suszeniu gdy układam z tyłu włosy albo przeglądam ubrania w sklepie dość szybko omdlewają mi ręce

Nie często ale co jakiś czas czuję mrowienie po głowie które zaczyna się od karku i za chwile przechodzi

Przeszło rok temu codziennie było mi niedobrze i dość często wtedy wymiotowałam, miałam bóle brzucha, odbijanie, jeździło mi po brzuchu. Miałam wtedy robioną gastroskopię ale nie wykazała żadnych wrzodów itp. jedynie było jakieś lekkie przekrwienie.
Od tamtej pory zaczełam rano jeść ciepłą kaszę a w pracy jem wafle ryżowe być może było to spowodowane glutenem. Za wiele to nie dało ale po pewnym czasie wymiotowanie ustąpiło i teraz czuje się lepiej chociaż i tak nieraz jest mi z rana niedobrze.
W dzieciństwie gdy miałam z 5 lat byłam na diecie bezglutenowej ale od wielu lat jadłam już normalnie i nic mi nie było.

Czytałam na internecie o Hashimoto wyniki TSH mam w normie ale badanie AntyTPO wykazało że mogę mieć tę chorobę i objawy też by się zgadzały
Badania wykazały że mam bakterię Helicobacter Pylori ale pani doktor nie zapisała nic na usunięcie tej bakterii być może nie było to miarodajne badanie ale wykazało jej obecność a ja mam większość jej objawów.


Nie wiem czy wszystkie objawy opisałam jeżeli coś potrzeba więcej proszę napisać

Niżej wyniki które nie są w normie i reszta
TIBC (ICD-9: O93) 401 ug/dl zakres 260-390
Helicobacter pylori (ICD-9 U12) 3,35 U/ml wynik ujemny poniżej 0,9 wynik dodatni powyżej 1,1
AntyTPO 150,6 (wys.) wysoki: >=60 u/ml
Amylaza 113 U/I zakres 20-80
Bilirubina całkowita 1,5 mg/dl zakres 0,1-1,2
Fosfataza alkaliczna 33 u/l zakres 35-105
Sód 146,2 mmol/l zakres 136-145



Żelazo (ICD-9: O93) 132,0 ug/dl zakres 37,0-145,0
UIBC (ICD-9: O93) 269 ug/dl zakres 20-45
Cholesterol całkowity 167 mg/dl zakres 140-239
HDL 80,2 mg/dl zakres 35-120
Trójglicerydy 76 mg/dl zakres 40-155
LDL 72 mg/dl zakres <155
Alat 19 U/I zakres 0-41
Aspat 24 U/I zakres 0-40
Chlorki 99,7 mmol/l zakres 96-108
GGTP 17 U/I zakres 5-55
Glukoza (na czczo) 85 mg/dl zakres 70-105
Potas 4,56 mmol/l zakres 3,5-5,2
TSHL 4,170 uIU/ml zakres 0,358-4,820
APTT 27,0 sekund
OB. 1
WBC –leukocyty 5,0 K/uL zakres 4,0-10,0
RBC- krwinki czerwone 4,97 M/uL zakres 3,8-5,1
HGB- hemoglobina 14,5 g/dL zakres 11,9-15
HCT- hematokryt 40,7 % zakres 36-44
PLT- płytki krwi K/uL 251 K/uL zakres 140-390
PCT- hematokryt płytkowy 0,211% zakres 0,100-0,500
MCV śr.obj. krwi czerwonej 82 fL zakres 80-97
MCH śr masa hem w krw. czer. 29,3 pg zakres 26,50-33,5
MCHC śr stęż hem w krw. czer. 35,8 g/dl zakres 31-36
RDW wsk rozprosz. krw. czer 14,1 % zakres 10,0-15,0
MPV śr. objętość płytek 8,4 fL zakres 6,5-11
PDW szer. rozkładu płytek 12,9 fL zakres 10,0-18,0
Limfocyty 37,2 % zakres 20-45
Monocyty 4,8% zakres 1,0-10,0
Granulocyty 58,0% zakres 40-70
GRA-bezw. liczba granulocytów 3,0 K/uL zakres 1,2-7
MON bezw. liczba monocytów 0,2 K/uL zakres 0,2-0,9
LYM bezw liczba limfocytów 1,8 K/uL zakres 1,2-3,2