+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Badanie krwi, prośba o analizę. Problemy gastryczne.

  1. #1
    xerksez jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Jun 2012
    Postów
    1

    Badanie krwi, prośba o analizę. Problemy gastryczne.

    Cześć wszystkim. Najpierw słowem wstępu.
    Mam 20 lat i problemy gastryczne tj. czasami wzdęcia (teraz rzadziej), zgaga i niekiedy papkowaty stolec, ale w miarę uformowany. Często też zmęczony jestem, a w taką pogodę (dość ciepło i duszno) nic mi się nie chce. może leń?
    Do lekarza zgłosiłem siębo wydawało mi się, że zauważyłem kropkę krwi na papierze. Dziś bardziej podobna jest druga opcja: był to kawałek niestrawionego pomidora. Właśnie, w kale widzę małe kawałki niestrawionego jedzenia i nie kiedy malutkie plamki śluzu. Ogólnie nie boli mnie nic. Dodam, że przez ostsatnie 2? lata jestem bardzo słabo aktywny fizycznie (jednak od kilku dni to zmieniam. basen, biegi, itp) a przez ostatnie 10? lat towarzyszył mi stres, może nie codziennie, ale dość często. miewałem lęki i takie tam. do dziś przebudzam się w nocy bo ktoś krzyknął na dworze. No i wyniki badań, może coś zauważycie, bo ja doszedłem do tego, że prawdopodobnie mam niedobór żelaza (i pewnie innych witamin) a problemy jelitowe biorą się z braku aktywności i stresu, może coś innego zobaczycie. Z góry dziękuje.

    wyniki na skraju i nie w normie.
    MCV 81.90 fl norma [80.00 - 97.00]
    PLT 194.00 G/l norma [140.00 - 420.00]
    WBC 5.70 G/l norma [4.00 - 10.00]
    MCH 27.00 pg norma [27.00 - 34.00] - na prawdziwej granicy
    LYMF 1.70 G/l norma [1.60 - 7.20] - prawie też
    OB 1.00 mm/godz norma [3.00 - 15.00] poniżej
    ALAT 17.00 U/l norma [10.00 - 45.00] może trochę naciągane

    Reszta mniej więcej po środku. Mocz w normie, USG też.

  2. #2
    Krzysztof jest nieaktywny
    Specjalista
    Zarejestrowany
    Mar 2011
    Skad
    Kielce
    Postów
    1,747

    Wyniki badań krwi są w normie i nie powinny niepokoić. Nie masz niedoboru żelaza, jeśli Twoja hemoglobina i RBC są w normie. Przyczyną Twoich dolegliwości jest najprawdopodobniej stres i powinieneś go ograniczyć. Niestrawione resztki zazwyczaj świadczą o jedzeniu w pospiechu a nie o chorobie, a ślad krwi na papierze, jeśli wystąpił raz też nie powinien niepokoić, w razie ewidentnej obecności krwi w stolcu należy wykonać dokładniejsze badania. Pzodrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. badanie krwi
    Przez marlena11991 w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-02-2012, 20:01
  2. Badanie krwi
    Przez Neuf w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-26-2012, 15:26
  3. badanie krwi
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-18-2012, 15:06
  4. Prosba o analize rezonansu magnetycznego
    Przez nie zarejestrowany w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-14-2011, 19:13
  5. Proszę o Analize wyniku Badania Krwi
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04-13-2011, 17:37

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249