Witam,
Ze względu na panujące w mojej rodzinie choroby tarczycy: niedoczynność jak i nadczynność zrobiłam badania hormonów tarczycowych oraz USG tarczycy. Powodem też jest obfitsze wypadanie włosów, zmęczenie, bóle głowy .

Moje wyniki:
TSH: 1,87, rok temu było 2,56. (0,270 - 4,200)
FT3 6,15 pmol/l (3,10 - 6,80)
FT4 1,23 ng/dl (0,93 - 1,70)
anty-TPO <5,00 IU/ml (0,00 -34,00)
anty-TG 224,40 IU/ml (0,00 - 115,00)

USG tarczycy:
Tarczyca położona typowo o prawidłowej wielkości i echogeniczności. Unaczynienie miąższu prawidłowe. Zmian ogniskowych w gruczole nie stwierdza się. Okoliczne węzły chłonne niepowiększone.
PP : obj 4ml
PL : obj 3,2ml


Jak widać poza normę jest tylko anty-TG. Morfologię mam dobrą, wszystko w normie, OB też. Czy iść do endokrynologa z tymi wynikami czy nie ma konieczności?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.